lördag 18 juni 2011

Det blev bättre sedan

Dvs Ingrid Betancourts Även tystnaden har ett slut blev mycket bättre när man väl läst en stund. Och hon var tillfångatagen i 6 1/2 år, inte åtta som jag trodde. Men det räcker ju till. Visste inte särskilt mycket om Colombia tidigare, men den colombianska verkligheten får den vildaste vilda västern att framstå som ett dagis. Knarkkungar, militär, FARC-guerilla och i det närmaste total korrumption. Ett veritabelt helvete. Hon är trovärdig, Ms Betancourt, jag är övertygad om att hon berättar sanningen. Obs att det naturligtvis är hennes sanning. Absolut värd att läsa.
Har idag planterat citronmeliss och kryddtimjan i krukor som nu står på trappan, underbara dofter! Och fint blev det. Skall så småningom plantera de fantastiska kärlekspelargonerna vi inhandlade igår, maffigt djupröda i färgen.
Käre Maken har blivit tvungen att åka iväg och jobba, så Hamlet och jag får klara oss på egen hand. Han är nybadad. Hamlet alltså, inte Käre Maken. Ja, Käre Maken är nog ganska nybadad han också, men nu var det hunden det gällde. Att bada Hamlet är ett ganska stort projekt, gör vem som helst uttmattad, men nu är det gjort. Inkluderar massor av blöta handdukar, massor av spring och helt otroliga massor av hundhår. Han doftar nu betydligt bättre än innan och är len som silke! Och hans vita krage är flera nyanser vitare.
Måste nu återgå till boken, kaffet och soffan. Hamlet hälsar.
Bilden: Från nyponbusken på ängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar