söndag 12 juni 2011

Mer om Murakami

Är nu klar med 1Q84. En bok man inte glömmer. Underbart välskriven - och intelligent konstruerad, allt har dubbla (minst) betydelser och språket är levande och poetiskt. Murakami anses vara västerländskt influerad, men för mig är hans berättelse så speciellt japansk. Visst, han refererar till europeisk musik och litteratur, men hans historia med de många bottnarna är absolut inte europeisk. En intrikat och vacker roman som man gärna går vilse i.
Försöker nu läsa Kathy Reich - Bones, ni vet, men det känns som en rätt usel kioskdeckare i jämförelse. Så jag får göra uppehåll i läsandet och ägna mig åt tvn istället. Det blir Bones där också idag, men tv-serien är MYCKET bättre än böckerna. För ovanlighetens skull. Brukar vara det omvända, det enda andra exempel jag kan komma på är Morse. Böckerna är minsann inte roliga, dystra i Wallanderklass, men filmatiseringen är bra. Och efterföljaren tv-serien Lewis är ännu bättre! Fantastiska miljöer!
Såg svt1s Fashion idag om herrkläder. Jättehärligt program, ni som ägnar er åt att knappa in svtPlay har något att se fram emot.
Bild: Mer ur Bältesspännarparkens rabatter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar