tisdag 21 juni 2011

Sommarfågel?

Vi har en ny sommargäst i björken. Nej, han bygger inte bo, han heter Jaton och hjälper oss ta ner grenar så att vi skall slippa få hela björken i vardagsrummet. Ja, hjälper är väl inte rätta ordet, det är han som gör allt jobbet medan Käre Maken står nedanför och pekar. Obs att trädet verkligen är ENORMT och att vårt lilla hus skulle bli mos. Jaton nås annars på Firman, dvs Energiråd Norden. Vår trädgård är nu full av björkgrenar som Käre Maken och Hamlet skall ta vara på. Käre Maken tror att han ökar på vedstapeln, Hamlet tror att hans snälla husse gör ett stort, underbart pinnförråd till sin hund.
Läser nu Jan Mårtenson. Han har skrivit några deckare då hans hjälte visserligen fortfarande heter Homan, men är en anfader till vår antikhandlare. Handlingen är förlagd till sent 1700-tal. Han kan sin historia, herr Mårtenson, och han är lika förtjust i 1700-talet som jag, men jag tänker kolla lite. Bokens hov känns inte helt rätt . . .
Idag kommer nytt avsnitt av the Mentalist, igår såg jag en gammal Bones som jag sett minst två gånger tidigare. I brist på annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar