söndag 16 oktober 2011

I dag är vi trötta

Prinsessan själv, här med storebror Elias
 . . vi var på barnkalas igår, och vi är liksom inte vana vid ljudvolymen. Som ändå inte är så särskilt hög med tanke på hur många vi var. I alla fall. . . Tack för god förplägnad, särskilt  tårtorna gick hem här. Födelsedagsbarnet Wilma 1 år, var så näpen så det var nästan inte sant. Hoppas få bild så småningom.
---
Jaha, där kom den! Själv är jag urdålig på att ta porträtt- och fest-bilder, så jag låter bli.
--------------
Ägnar dagen åt att sköta alla blommorna, vi har sju orkidéer som blommar/skall blomma snart. Det är SÅ roligt! Har vi tur kommer några av dem att blomma ända till jul. Orkidén till höger här inte bara blommar, den doftar dessutom, en blandning av choklad och vanilj.
---------------
Har läst ut Trappornas hus av Barbara Vine (Ruth Rendell). Nej, det är inget för mig. Kan inte förlika mig med hennes karaktärer. Alldeles för handlingsförlamade och menlösa för min smak.  Läser nu istället en sammanställning av Läsupplevelser av Anne på Grönkulla. Passar fint till min söndagstv, serien går på kanal 7 kl 11. Nu blir det lite för mycket upprepningar, men jag bläddrar igenom och läser ibland. Så här när jag tänker efter undrar jag om inte jag, till skillnad från andra tycker bättre om filmatiseringen än om böckerna, alltså den från -87 med Megan Follows. Borde nog läsa om, och då på originalspråket, har förstått att det är  en hel del som inte kommer med i den svenska översättningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar