torsdag 11 april 2013

En riktigt mysig dag

har det varit. Hamlet och jag har haft sovmorgon medan Käre Maken ilat till golfbanan i gryningen. Har ägnat dagen åt min privata Maria Lang-revival. Man hinner lätt en bok om dagen, de är inte så tjocka. Och väldigt lättlästa. Det påminner om när man läste Fem-böcker (eller Kitty-böcker eller vad det nu var) som barn och hade kommit över flera stycken på en gång! Maria Lang bygger oftast sina böcker kring en byggnad. Med varierande framgång; Ahlströmska skolan beskriver hon berömvärt, både i Farligt att förtära och Vi var tretton i klassen. Ett hyreshus i centrala Stockholm har huvudrollen i Ofärd i huset bor och där, som i flera av böckerna är det väldigt lätt att orientera sig, det finns dessutom fina ritningar. I vissa andra böcker är det mera - skall vi hålla oss till begreppet ojämnt? med beskrivningarnas förmåga att levandegöra. Roligt är det i vilket fall att läsa igenom - inte alla, bevare mig - men ganska många av hennes böcker i ett sträck. Läste igenom hennes autobiografi häromdagen av bara farten, men nu skulle jag vilja läsa vad någon annan har skrivit om henne. För det måste väl finnas en biografi? Skall fråga på biblioteket.
Har planterat om de flesta av pelargonerna. Blir det något av detta är det ett under. Dets er inte ut att finnas liv i dem alls. Arbetet fortsätter under morgondagen.
Har förresten lagt upp sida med vårblommor. Lyckades hitta blåsipporna till slut, men fler bilder kommer i takt med att våren gör detsamma.
Bilden: Hus, men varken från Skoga eller Stockholm. De här finns i Abu Dhabi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar