fredag 26 april 2013

Hårt arbete

är vad vi ägnat oss åt idag. Först utfärd för att köpa plantor och så måsste man ju plantera dem också. Och det blir sällan som man tänkt. Eller, och det är möjligtvis värre, så har man inte tänkt innan man handlar (vanligt förekommande här i huset, åtminstone vad gäller växter). Och då står man där med sin vanligtvis rätt dyra, nyinköpta planta och vet inte var man skall sätta den. Den här gången gäller det knallröda doftpioner, underbart vackra bara de nu kommer upp. Har satt dem där vi troligtvis har andra pioner. Och nu minns jag inte om de är vita eller rosa.

Om vita är allt ok, om rosa är det en äcklig blaskrosa nyans som de vackert röda kommer att skära sig bedrövligt emot. Har just nu en otäck känsla av att det är rosa de är. Tja, tiden lär väl utvisa hur det blir.
Stora bilden: Vår välkommenkruka på framsidan. Skall ta en bättre bild en dag när inte solen hunnit flytta på sig.
De små söta blålila (favoritfärg) är också nedgrävda för dagen. (och där hängde sig bildöverföringen, återkommer med bild)
Hade stora förhoppningar på vad jag trodde var en riktig biografi om Maria Lang som jag beställt på biblioteket. Visade sig vara ett skrangligt litet häfte hopskrivet av en pensionär som inte skriver särskilt väl, men som gillar att läsa hennes deckare. Vem har bekostat tryckningen och varför? Är besviken. Och undrar varför ingen litteraturhistoriker  skriver en riktig biografi?? Fortsätter med Dorothy Sayers. Lorden och hans nyblivna lady har igensotade skorstenar i sitt smekmånadshus, rensningen sker med buller och bang och förödande resultat.
Sådär, fick de små blålila på plats till sist, men mycket krångel :-)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar