fredag 19 april 2013

Morse, ung som gammal

Fick äntligen sett första avsnittet i den här nyhopkomna serien om kommissarie Morse som ung. Tänkte först att - Nu är de desperata, har idétorka, vill dra nytta Morse-serien, osv, osv. Och så är det säkert, vilket inte hindrar att den här serien faktiskt är riktigt bra. Nu var det ju skådespelaren John Thaw som så att säga "gjorde" Morse-serien, tillsammans med sin assistent Lewis (Kevin Whately). Lewis har nu egen serie och den är väl så bra som serien om Morse. Bättre manus och roligare spel mellan Lewis, nu kommissarie och hans assistent. Den här nya serien är mer brutal, sekvensen där en riktigt obehaglig typ får vad han förtjänar var faktiskt riktigt roligt. Jag hejade på från soffan, och då är jag ändå väldigt blödig. Kul med tidsaspekten också, vi förflyttas ju bakåt i tid med allt vad det innebär av rekvisitaproblem. Bra manus, kanske lite långsamt tempo i början, men det tog sig mot slutet. Tänker absolut se nästa avsnitt. Men denna urmjölkning av Colin Dexters Morse-romaner!! Det är inte mycket stämmer med böckerna längre och det är nog bara bra. Jag tyckte böckerna var för dystra och ointressanta.
Läser nu en nyinköpt Maria Lang; Vår sång blir stum, utgiven 1960. Här är hon som bäst, i studentmiljö och i Skoga, Här är Almi Graan (hennes alter ego) med och Puck och Einar Bure. Hon mördar friskt med alla medel, Maria Lang, i den här boken medelst sockerdricksflaska.
Bild: Mina små blåsippor, det slår ut nya blommor varje dag. Bilden är från igår. Idag har vi grått, kallt och blåsigt. De växter i vår trädgården, blåsipporna. Sune, den förre husägaren, som planterat dem där, lovar på heder och samvete att de är tagna från Småland, innan de blev fridlysta där också.
... och när jag med beklagande hade läst ut sista sidan på min deckare gick jag ut och kollade brevlådan och där låg TVÅ nya gamla! Hurra för Bokbörsen! :-))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar