onsdag 24 april 2013

Mer film och fler blommor

Ser Ben Afflecks Argo, en film som påstår sig bygga på verkliga händelser. Det är allt ett skrangligt bygge, men visst var det en fritagningsincident i samband med revolutionen i Iran. Läste boken när det begav sig (1979) och undrar om det inte gjordes en film då också. Har ett vagt minne av amerikanskt flaggviftande som störde mig, men jag kan ha fel. Ben Affleck både regisserar och spelar huvudrollen i Argo och det gör han bra. Det görs en hel del med skakiga kameror och dålig bildkvalitet osv före att ge intryck av dokumentär, men så är det långt ifrån. Några vassa kommentarer om Hollywood som är ganska roliga, men man har ju hört dem. Filmen är väl hopkommen och spännande, men jag har problem med att man förvanskar verkliga händelser och action är inte min genre.
Såg Den unge Morse, del 2 igår. Hurra för SVTPlay! Tycker mycket bättre om den här serien än om originalet. Här har man lutat sig lite åt Sherlock Holmes-hållet och det är ju roligt. Tror att serien utspelar sig i tidigt 60-tal, alla svinryggsfrisyrer och klädstilen tyder på det. Man måste tänkt Mad Men när man funderade ut serie-idén, allt med 60-tal verkar gå hem just nu.
Bild: Senaste tillskottet i trädgården - våra nya liljemagnolior. Mer rosa än prakt-varianten, men de blir betydligt ljusare när de slår ut. Käre Maken har planterat och Hamlet har vattnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar