onsdag 10 april 2013

Snurr!

"Åren går och ingenting förändras. Det börjar bli oroande. Varför är jag inte redan stor? Eller varför brinner inte skolan? Det är en ringa begäran. Men den står där den står och varje morgon klockan halv sju infinner jag mig för att höra gaslågorna susa över mitt huvud. Lärarna betrakta mig numera med misstro och tvinga mig stundom att läsa. Har jag tid att läsa? Nej." Citatet är från Hjalmar Bergman och han skrev detta på 1920-talet. Instämmer fullständigt i denna känsla och så när som på att vi började kl 8, inte 6,30 (vilken helvetisk tid att vara i skolan på!) och att gaslågorna bytts mot elektricitet är inget förändrat sedan min skoltid och jag skulle bli förvånad om det är så stor skillnad idag. A propo gårdagen om grundskolan.
Hittade vita krokusar till slut, men de finns inte i verkligheten, de är från förra året. Väntar med spänning på årets version.
Sliter idag med papper. Nödvändigt - men det tråkar ut mig så till den milda grad. På något sätt känns det som om det tar mer tid än det är värt. Oavsett hur fort det går. Om man kunde strunta i det ändå! Vad jag skulle vilja är att pyssla med mina övervintrade pelargoner, men efter pappersexercisen (som på något sätt alltid inkluderar ett evighetslångt väntande i div telefonväxlar) är orken slut. Har dock inhandlat krukor, pelargonjord och gödning. Pelargonerna ser heldöda ut och kan lika gärna vänta till i morgon.
Läser istället ny Maria Lang från Bokbörsen. Hittills har betalsystemen varierat intill förvillelse. Ett antikvariat ville ha pengar innan de skickade boken, ett skickade bok + faktura, ett skickade boken och ett mail om att jag skulle betala in på ett kontonummer. Hoppas innerligt att rätt antikvariat har fått rätt belopp för rätt bok.
Nu, mina vänner, tar jag kaffepaus, det har jag ärligt förtjänat. Och säkert ni också :-)
PS Håller på att göra en Sida (till vänster) med Vårblommor, men bilden på de fina blåsipporna som så många söker på kan jag inte hitta. Får vänta tills de blommar igen och ta en ny bild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar