onsdag 29 maj 2013

Bötfälld

Inte Azaleadalen, men väl Göteborg. Denna färgsprakande azalean växer i Bagargården. Har åkt upp och ner och fram och tillbaka och så blir det resten av veckan. Det är studenter, presenter och födelsedagar. Det kommer att bli sammanlagt tre gånger på några dagar och nog för att jag älskar min födelsestad, men kanske inte så mycket ;-)
Har åkt på böter idag. Hade lånat en bok på 7-dagarslån innan vi åkte till Polen och TOTALT glömt bort det (boken var inte särskilt minnesvärd, men det är ingen ursäkt). Kostade mig 70 kr, alltså 10 kr per dag. Det är inte det att jag inte vill betala, det var ju välförtjänt, men så ONÖDIGT. Har naturligtvis omedelbart lånat en annan bok på samma premisser. Som jag säkert också glömmer.
Läser nu Vinterpaviljongen av Judith Lennox. Om politiskt medveten ungdom i engelsk mellankrigstid. Hon skriver väl, jag har läst henne förut, men hennes karaktärer är varandra lite väl lika, så det räcker med en bok i taget.

3 kommentarer:

 1. Jag som just undrade om man orkade med en till eller om alla Lennox böcker blev för lika. Hm...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, bara man inte läser dem i följd, så . . . Lite irriterande att hon hela tiden har samma (snarlika) karaktärer, men med olika namn.

   Radera
  2. Oj, det hade jag ju skrivit i inlägget :-) Ja, då är det väl så jag upplever det.

   Radera