onsdag 8 maj 2013

Sanningsministeriet

Är så trött på det här nya sättet att använda svenska språket som vår regering excellerar i. "Vårdgarantin" som inte garanterar någonting, "arbetslinjen" som har gjort en stor del av en generation ungdomar arbetslösa och gör livet näst intill omöjligt för dem som inte kan arbeta, hur mycket de än vill. Påminner om Orwells SANNINGSMINISTERIUM i den absolut lysande romanen 1984, ministeriet som bara spred lögner. Det är inte den organisation av vården som "vårdgarantin" innebär som det är fel på, tvärt om, det är en bra grej, det är ordet. En garanti innebär någon form av kompensation om villkor inte uppfylls och det får man inte. Det här sättet att använda språket har alliansen satt i system. Lyssna själva om ni orkar så får ni höra. Själv tuggar jag fradga så fort det dyker upp en politiker i rutan. Politiker måste vi ha, men måste de prata så mycket smörja? Säg som det är, det underlättar, och försök för 17 STÅ för någonting.
Läser vidare om Lord Peter och hans lady under andra världskriget. Visste ni hur man kunde vara säker på att någon kom från Tyskland (och därmed var en presumtiv spion)? Jo, på tänderna! Tysk tandvård var på den tiden så oerhört mycket bättre än engelsk. Det gällde för spionen att hålla munnen stängd! Man lär sig mycket egendomligt när man läser deckare.
Bilden, kära vänner, är tagen igår och det är vårt snart blommande bigarråträd som är modellen. Idag har det regnat ordentligt hos oss och allt växer så att man riktigt kan se det. :-) Älskar våren och vill inte missa en enda dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar