torsdag 2 maj 2013

Snart här också

Längtar så efter att det skall bli grönt på träden, tröstar mig med bild från Abu Dhabi så länge. Och har ägnat större delen av dagen åt att rensa ogräs.
Läser fortfarande om Lord Peter och hans lady och både denna, Lord Peters sista fall och boken innan, Lord Peters smekmånad diskuterar äktenskapet. Det är fortfarande intressanta frågeställningar och några är förvånansvärt aktuella fortfarande. Med tanke på att den första boken skrevs före WWII och den andra påbörjades gissningsvis inte långt efter den första är det betänkligt att så lite hänt. En modern tänkare, Dorothy Sayers. Har en känsla av att hennes generation var modern vad gäller könsroller, och att tillbakagången skedde under 50 och 60-talen.
Har jagat Miss Fishers Murder Mysteries på DVD. Såg bara de 5-6 sista avsnitten och säsong 1 innehöll säkert 12 avsnitt. Men hittar den ingenstans. Skall kontakta Movieline, som vid något tillfälle påstod att de kunde skaffa fram ALLT. Hoppas det är sant.
I morgon blir det resa till Göteborg, dessvärre fylld av "måsten" och inte alls som jag skulle vilja. Tja, det är bara att se framtiden an.
Hej på er! Vi ses.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar