torsdag 23 maj 2013

Medan vi varit borta . . .

. . . har det hänt massor i trädgården; vår rosenapel har slagit ut. Det är årets stora händelse - den som man bara väntar på att få se. Är så glad att det är kallt (6 grader i morse), då håller blommorna sig längre. Ogräset har passat på att ta sig oanade friheter, det är bara att gå ut och jobba :-) Och oj, så många växter som inte klarat vintern :-(

För att återgå till lamentationen över Hamlet igår; han tycker inte om att åka bil heller, och vi har ca 3 timmars bilresa till Polenfärjan. På hemvägen gick det ganska bra, han var helt utmattad efter alla timmars skällande under färjturen så han somnade. Minns med fasa Hamlets  första biltur. Han ylade och gnällde hela vägen från Göteborg till Kivik. Det, mina vänner, är tvärs över Sverige, det. Gissa om vi var trötta när vi kom fram! Nu är han glad att vara hemma igen. Och vi är glada att han är jämförelsevis tyst.
Läser vidare om Fredrika Bremer. Vilken fantastisk kvinna hon var. Hon arbetade och skrev för kvinnans frigörelse, reste massor, bedrev välgörenhet och stödde olika projekt; polska frihetskampen, t ex. Men jag återkommer, som sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar