fredag 24 maj 2013

Kompost!

Idag, kära vänner leker vi i trädgården igen.Vi gör en kompost. Går till så att först går man ut på nätet och letar, där hittar man Odla.nu och så är det bara att sätta igång. Man utser ett anspråkslöst hörn i trädgården (bakom syrenerna) och så grundar man med pinnar. Vi bär pinnar dit, Hamlet bär pinnar därifrån. Vi har omsorgsfullt grundat med sågspån och gräsklipp också, det hela blev väldigt stiligt. Emellertid gör sig komposthögar inte på bild, inte ens vår fina version, så ni får ännu en bild av rosenapeln istället.
Såg SVTs Copper på SVTPlay igår. Utspelar sig i ett amerikanskt 1860-tal. Brutalt men bra. Förstår för en gångs skull varför serien sänds så sent. Har missat första avsnittet, men det gick att hänga med ändå. Det blir nog avsnitt 3 idag.
Fredrika Bremer avslutas också i 1860-talet. Inte ens skuggan av en likhet. Hon lyckades med konststycket att leva ett liv där hon uppfyllde sin potential och hon hade modet att göra vad hon ansåg rätt. Ett på många sätt vackert, ja nästan poetiskt liv.
Vår rosenapels blomningen varar bara några dagar, men vilka underbart vackra dagar det är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar