fredag 27 september 2013

Första frosten


är här, och har jag tagit in pelargonerna? Naturligtvis inte! Detta blir dagens jobb. Men var skall man göra av dem? Samma problem varje höst, har aldrig lösts på något bra sätt. Men så vacker den första frosten är. Vi får ännu en solig dag dessutom. Det känns som ett privilegium.

Läser filmrecensionerna med viss desperation. Har både DN och GP och de har aldrig samma åsikt. De verkar rätt överens om att den nya filmen med Ben Affleck - Runner, runner är dålig, men hur dålig? Tycker manusidén verkar rätt kul. Affleck spelar tydligen bra. Faktum är att det gör han alltid, men han är inte så karismatisk så han märks liksom inte så mycket. Överens är de båda tidningarna också om Mia Engbergs Belleville Baby - en fyra-poängare från båda.

Bilder: Gårdagens svarta bär visar sig vara Aronia. Tack Eva, min trädgårdsexpert! Man kan torka dem, frysa dem och/eller göra sylt. Måste omedelbart ut och se om vi har några kvar. Visste inte ens att de var ätbara! Kan knappt med att tala om det men jag vet inte vad min lila blomma överst heter heller. Den dök plötsligt upp i rabatten i våras, måste ha planterat den förra säsongen. Den har i stort sett blommat sedan dess. Helt otroligt vacker - min nya favorit! Gräset har jag stulit ur en av stadens rabatter. Bilden alltså. Man skall akta sig för den här sortens gräs i den egna trägården, det har otroliga rötter och går inte att bli av med. Men silvrigt vackert är det så här på hösten. Funderar på en kruka full med silvergräs till nästa år.

Har inhandlat de två sista böckerna i Chaoswar Saga, vad som skulle vara Feists avslutande trilogi om Midkemia. Han skulle ju pensionera sig, påstod han. Och vad får man se? Jodå det kommer ut ännu en bok i november: Midkemia - The Cronicles of Pug. Pug är magiker och har levt i 800 år och lever antagligen än, så man kanske kan vänta sig en fortsättning? Läser nu om första boken i serien: A Kingdom Besieged. Den rara,  nyfödda demonbebisen har just ätit upp en arkivarie och blivit mycket klokare på kuppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar