torsdag 19 september 2013

Gatukonst

Ser en nerladdad serie om familjen Borgia. Den är verkligen sevärd, men inte särskilt sann. Manusförfattarna har, som så ofta nu förtiden även när det gäller biografiskt material, tagit sig stora, skall vi kalla det konstnärliga? friheter. Helt i onödan här också. Sanningen när det gäller Borgias duger gott. Jag vill faktiskt att man skall hålla sig så nära sanningen man kan och t ex inte lägga på en massa våld där det inte existerade, eller ge människor egenskaper de inte hade, som Birro gör  med Monika Zetterlunds pappa i den så omtalade filmen om henne som just gått upp på biograferna. Våld fanns det verkligen tillräckligt med under medeltiden ändå. Emellertid är Jeremy Irons helt fantastisk som påve. Han slits mellan sin kärlek till familjen, sin girighet och maktlystnad och sin tro på Gud. Gud vinner inte särskilt ofta.
Dottern Lucretia är fullkomligt bedårande.

Bakar surdegsbröd idag och experimenterar lite. Blandade i frön efter första jäsningen. Förra gången, då jag blandade i dem direkt, var de nästan bortjästa.  Hittills har bröden blivit ok, men knappast perfekta, Vill ha sådana där fluffiga, med stora hål!
Kan inte begripa hur det kan bli så stökigt i köket så fort jag gör något. Var tvungen att dammsuga, mjölet hade yrt överallt! Känner mig inte helt övertygad om att bakningsresultatet är värt allt jobb. Fast det är ju ganska roligt, förstås :-)

Idag har vi oväder med regn och åska. Ingen strandpromenad för vår Huligan idag alltså.

Bild: Gatukonst från Strandpromenaden, nära Strandbadshotellet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar