onsdag 18 september 2013

Portförbudet hävt!

Äntligen! Hamlet på strandpromenad med både husse och matte. Detta är det bästa han vet, och det kan bara ske efter 15 september när alla sol- och badgäster försvunnit. Nu är stranden vår! För den som inte har hund kan jag säga att det är inte lätt att få vovvar att posera framför kameran. Det blir många bilder av svansar och öron innan man kommer så här långt.

Var på fin middag på Jungman Janson vid Önnereds brygga igår. Tack Maja, det var jättegott! Och så fin restaurang, vilket läge! Hade inte varit där på sådär en 30-35 år, men kände omedelbart igen mig när vi väl kom dit, det är inte en plats man glömmer.

Läser fortfarande The Beautiful Mystery, som förutom gregorianska hymner innehåller chokladdoppade blåbär. Får det att vattnas i munnen på mig och tankarna går osökt till Lindt och Sprûnglis mörka chokladkakor med blåbär i. Jobbigt, det är vad det är :-)

Bild: Om inte blåbär, så åtminstone blått bär.

PS: Bakar plommonkaka, här är receptet
Smält 100g smör, låt svalna.
Rör ner 2 dl socker och 1 ägg.
Blanda 2 1/2 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker och 1/2 tsk bakpulver på en tallrik. Blanda ihop allt. Häll ner i en smörad och bröad form. Lägg på frukt/bär och ev mandelflarn efter tycke och smak. In i 175 gradig ugn i ca 35 minuter.
Hittade receptet i en annan blogg: Erikakanberika.blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar