tisdag 24 september 2013

Från havet

Tog bilder vid stranden igår. Inte helt enkelt med min glada och lössläppta hund. Varje gång jag lägger mig på marken för att få en bra vinkel kommer han och vill  pussas.

Är nyfiken på de små lila blommorna. Har letat här på nätet, men inte hittat dem. Är det någon som vet vad de heter?

Glaskonstnär Kjell Engman har utställning i ett jättelikt bergrum i Stenungsund. Recension i dagens GP. Såg hans utställning 2008 i samma bergrum, den var fantastisk, se listan till vänster. Skall naturligtvis se även denna utställning, Angel City heter den, kretsar kring ärkeängels Mikaels kamp mot draken och ormen och tanken att jorden är i ondskans våld sedan dess. Kjell Engman har specialskrivit musik för utställningen - han är en mångsidig man och hans utställningar är helhetsupplevelser. Lovar att återkomma med bilder.

Linjär natur
Rapporten från SBU, Statens beredning för medicinsk utvärdering kom igår och slår fast att LCHF-metoden fungerar bäst på kort sikt, i det långa loppet spelar det ingen roll om man håller igen på fett eller kolhydrater. Det finns en teori där om att det är så svårt att hålla en diet i längden så man börjar fuska. Något jag kan intyga är sant efter mina dryga 40 år som typ 2-diabetiker.  Förvånansvärt nog rekommenderas mejeriprodukter, då främst mjölk och motion är visserligen bra för hälsan, men hjälper inte för viktnedgång.
För att hålla viktnedgång rekommenderas kost med mer proteiner och lägre glykemiskt index. Bort med vitt bröd alltså. Kaffe skall minska dödligheten i hjärt- kärlsjukdom. Innebär att jag antagligen är odödlig ;-)

Dagens nyhetsgroda står skånepolisen för: De påstår att deras register över romer (zigenare) inte är ett register - det är en sammanställning!!! Har mycket svårt att förstå skillnaden. De påstår dessutom att det är lagligt att ha "sammanställningar" över brottsmisstänkta. Har då väldigt svårt att förstå vad småbarnen gör i "sammanställningen". Inte ens skånepolisen kan väl vara så korkad att de misstänker 2-åringar för brott? Polisen är alltså korkad eller brottslig. Alternativt bådadelarna. Svårt att veta vad som är värst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar