måndag 5 maj 2014

Dystopier

Läser Legend av Marie Lu. Urban fantasy. Lite för enkelt skrivet för min smak, men ganska underhållande idé. En hierarkiskt uppbyggd stadsstat där alla barn testas, de ointelligenta barnen sorteras ut och dödas av staten. Mot en måttligt tilltagen summa till föräldrarna. De intelligenta garanteras hög utbildning och välfärd. Alltså en något hårddragen version av det samhälle vi lever i. Vi följer ett upproriskt A-barn och en lika upprorisk rymlig som misslyckats med provet. Rymlingen är väldigt kreativ, tror att testet har svagheter. ;-) Det är egendomligt detta att fantasyn så ofta utspelas i en dystopisk framtid. Lite deprimerande att INGEN har någon positiv framtidsvision.


Såg Father Brown igår. Det är det bästa programmet på hela veckan. Kanal 8, 19.00 söndagar. För oss med programbibliotek så finns han där också.

Bilder: Vår rosenapel. Igen. Möjligen tjatigt, men förra året gick blomningen från knoppar till rosa blombladsregn på tre dagar. I år vill jag inte missa en minut och dokumenterar för säkerhets skull. För att visa att vi faktiskt har andra växter: en av våra magnolior, får mig att tänka på dansande tranor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar