torsdag 15 maj 2014

I syrenernas tid


Vi har massor av syrener. Och fler lär det bli. Syrener förökar sig som 17 och vi tänker inte hindra dem på något sätt.
Vi har vackert väder, och svalt. Ger underbart lång blomning.

Dock är blomningstidens höjdpunkt för rosenapeln över. Rosa regn med varje vindpust och rosa blombladstäcke på marken är vad vi har istället. Vackert det också.

Den stora händelsen just nu är att Gamla Mamma har fått lägenhet på Älvgården ute i Vessigebro. Små söta hus som ligger i en halvcirkel runt ett äldreboende där även hemtjänsten finns, och där man anordnar aktiviteter och har matsal dit hon kan gå. Maten lagas på plats, kan ni tänka er. Nu lever Gamla Mamma (som sedan länge vägrar laga mat) på kommunens plastförpackningar varierat med frysta färdiglagade rätter från Dafgårds/Findus som inte gör någon lycklig, precis.

Det lustig här var att jag satte upp den gamla tanten på bostadsbolagets på kölista för två veckor sedan, blev tillsagd att det skulle ta 3 - 4 år men gjorde en intresseanmälan mest för skojs skull, för att se hur processen gick till. Och så får hon lägenheten!Undrens tid är alltså ännu inte över.
Nu skall vi "bara" ta itu med flytt och renovering av den gamla lägenheten. Men det skall bli riktigt roligt. Kanske inte flytten, då. Men resten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar