måndag 19 maj 2014

Frukost med Mårtenson

Äter frukost i vårt uterum (nåja, halvt uterum) med Jan Mårtensons senaste deckare Juvelskrinet. Här vankas ryska juveler från Fabergé och Bohlin. Och jag njuter i fulla drag. Antikhandlare Homan är ute och äter lunch med en gammal kursare (eller studentkamrat) som har problem och då vet man direkt att kursaren inte blir så mycket äldre. Det är som folkupplysare på det konsthistoriska planet Mårtenson är som bäst, även om han tillhör det fåtal deckarförfattare som skriver bättre ju äldre han blir. Och man får ju hålla med om presentationen i inledningen; Jan Mårtensons meritlista är svårslagen :-) Hans deckare är lättlästa och underhållande, hans biografi är väldigt intressant läsning. Rekommenderas.

Hade min favoritdag igår vad tv-programmen beträffar; Father Brown och Foyles War. Till detta serverades rabarberpaj, det var heller inte dumt ;-) Problemet med rabarber för oss diabetiker är att syran kräver mycket socker. Löser detta med att blanda i äpplen och att ha i häften sötningsmedel hälften socker. Och så gör jag smulpaj med mer än hälften havregryn. Fortfarande inte så nyttigt, kanske, men vansinnigt gott blir det!

Vi jobbar på i vår trädgård. Käre Maken renoverar staket och var tvungen att ta bort den stora syrengrenen. Som jag raskt la vantarna på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar