onsdag 21 maj 2014

Magnolia

Våra magnolior blommar fortfarande. Helt fantastiskt! Det är, som ni ser, inte praktmagnolior. Det är någon annan sort som jag har glömt vad den heter.
 
Läser fortfarande Mårtensons Juvelskrinet och här gäller det att läsa på, det står folk i kö efter mig på den här. Som deckare betraktat är den rätt värdelös, men Mårtenson filosoferar över än det ena, än det andra; politik och politiker, tv-program, mm. Och det gör han genomtänkt, roligt och med udd. Han lyckas lära mig något nytt i varje bok också. I den här var det om den svenska juvelerare Bohlin, som var leverantör till tsarfamiljen och vars ättlingar fortfarande är i branschen, jag vet inte hur många generationer senare. Han har en ny dietmetod också och det är tur för  Mårtenson äter gott, böckerna igenom. Den heter Fyra M-metoden: Mindre Mat, Mer Motion :-)  Låter underbart förnuftigt. Mitt fantastiska recept på fröflarn som ligger någonstans i bloggen har jag fått från en av hans deckare. Glöm bara inte flingsaltet! Det har jag gjort alltför många gånger och det blir inte bra :-)
 
 Så har jag trasslat in mig i Bletchley Circle. Trodde avsnitten gick på söndagar och att de så las ut i programarkivet. Men nix! När jag skulle titta på sista avsnittet i måndags visade det sig att det kommer idag. Nåja, den som väntar på något gott . . .  men jag vet inte det. Den som väntar för länge kan ju faktiskt tröttna ;-)

2 kommentarer:

  1. Hejsan! Ville bara tala om att din magnolia heter Susan :) /Ulrika

    SvaraRadera