tisdag 29 oktober 2013

Efter stormen

Frukosterade på Varbergs kurortshotell i morse, i deras vackra jugendmatsal. Väldigt trevligt och på frukostpromenaden längs stranden efteråt hittade vi en liten stenmursomgärdad hage med ett anslag som visste att berätta att Carl Larsson och hans familj bott någon sommar i en liten stuga där. Stugan var borta för länge sedan, med det är trevligt ändå - att få en erinran om denna konstnärsfamilj . "Välkommen, kära du! Till Carl Larsson och hans Fru" Underbart läge hade den lilla stugan, strax norr om Apelviken.

Bilden: Så här ser det inte ut längre. Beroende på stormen igår, det var säkert orkan i byarna. Det visslade i fönstren, det har jag aldrig hört förut och Käre Maken fick springa ut och säkra rutorna vid uteplatsen som skallrade oroväckande. Dock var ovädret över lika fort som det kom, men under en och en halv timma var det verkligen ruskigt. Sörjer de vackra lövverken. Det känns som om vintern kommit mycket närmare väldigt fort.

För er som gillar kläder lika mycket som jag kan jag tipsa om Miss Fisher på kanal 9. Fantastisk frossa i 20-talsmode. Miss Fisher hade tidsmässigt passat perfekt i Kurortshotellets matsal, men de andra gästerna hade nog blivit förvånade. VARFÖR klär vi oss så tråkigt nu för tiden? Hon är dessutom väldigt charmig. Och frigjord :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar