måndag 7 oktober 2013

Mer om Caoswar Saga

Det är dock långt ifrån kaos i berättelsen. Feist fantiserar ihop en tilltalande och något så när sammanhängande bild av universum (multipla universa?) med hjälp av Dantesiska helvetesnivåer, buddhistiska Nirvanan, grekiska gudaberättelser mm, mm. Tror inte han missat en enda religion, faktiskt. Och dessutom har han lagt till en hel del av egen produktion. Det här är fantasy av bästa märke och en ren njutning att läsa, och jag har fått en helt annan inställning till demoner nu :-) Till min bestörtning är jag redan inne på sista boken: Magicians End. Nåja, det är en tjock bok.

Såg Father Brown igår. Väldigt underhållande. Mark Williams som spelar den gode Fadern är väl mest känd från Harry Potter-filmerna där han spelar Arthur Wesley
Han flankeras av Lady Felicia Montague (Nancy Carrol från flera deckarserier, bl a Lewis), festglad och flirtig och med underbara kläder och Mrs McCarty (Sorcha Cusack, som bl a mycket annat spelat mamma till Brad Pitt i Snatch, henne som han ville köpa ny husvagn åt) Det är ordning och reda med Mrs McCarty vill jag lova, och  hon har bestämda åsikter om allt.

Väntade med fotograferandet igår, batteriet var slut och det skulle ju bli fint väder idag. Vilken bluff! Det är mulet och det blir inte så fina bilder då. Ni får dessvärre nöja er med gamla, tagna när vädergudarna var mera nådiga.

PS: Kan inte hitta något avsnitt av Midsomer Murders i tv-tablåerna. Måste vara något fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar