lördag 23 oktober 2010

Fras och fantasier

Tänkte ta till mig lite av portföljkostens idéer och gick till affären för att inhandla Havrefras. Som jag aldrig ätit och bara kände till via TV-reklamen (Vill du packa upp Havrefras med mig? Säger Snygg-Lars). Jag trodde alltså att Havrefras var en omskrivning för något helt annat, men det visade sig vara små gråaktiga, faktiskt ganska goda kuddar. Tanken är att de skall ätas med yoghurt och blåbär. Just när det gäller frukostflingor varierar andelen socker/100g rejält, så kolla noga. Det är det här med att man måste läsa innehållsförteckningarna, tidsödande och tråkigt, men nödvändigt. Det är ganska jobbigt att vara konsument.
Allt annat än jobbigt är det att läsa David och Leigh Eddings fantasyberättelser. Åtminstone Belgariaden och Sagan om Mallorea och böckerna i samma serier. Läser nu om konsten att skriva fantasy, en sorts instruktionsbok. Väldigt rolig faktiskt, rekommender de olika gudarnas "Heliga skrifter" till alla religiösa fanatiker av vilket slag det vara må. Den girige guden Nedras ordspråk är obetalbara :).
Idag blir det annars Stockholm Open på TV, plommonkaksbakning och ett väldigt kollande av mailen i väntan på besked från biblioteket.
En fin lördag önskas er alla.
Bild: Den vackraste klängrosen från i somras. En sommarbild kan behövas, vi har höststorm idag, det regnar småspik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar