fredag 15 oktober 2010

Nytta och nöje

Såg igår ett nyhetsinslag där man gjort ett kostexperiment. Som lyckats över förväntan. Överförtjusta experimentdeltagare mådde så bra att de fortsatte dieten frivilligt. Riskerna skulle minska radikalt för både det ena och det andra. Nu undrar jag - vad var det de åt egentligen? Som diabetiker är man ständigt på jakt efter nya undergörande dieter och jag är JÄTTENYFIKEN! Uppfattade något om sojaprotein och mandel. Skall tråla nätet efter information.
Har lokaliserat Mårtenssons Francine-entré till Cesars Örn. Den kom ut -98. Det stod som fotnot i en annan av hans böcker. Äntligen! Nu gäller det bara att få tag på boken. Har tänkt läsa Mårtenssons Residens också, en bok han skrev om våra svenska ambassader. Bör gå under ämnet arkitektur, men fanns tyvärr inte på mitt lilla bibliotek. Min favorit bland svenska ambassader är (åtminstone hittills) den i Tokyo. Ritad av Michael Granit. En underbar byggnad som höjer sig som en spiral. I Tokyo betalar man högre skatt ju mer skugga byggnaden ger. Poetisk rättvisa.
Bild: Från onsdagens Göteborgspromenad.
PS: Har nu kollat dieten. Portföljkost kallas det, anar inte varför, innehåller mycket riktigt massor av soyaprodukter, mandel, blåbär, kanel. Och fet fisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar