söndag 28 november 2010

1:a advent och ett ruskigt efterkrigs-London

Richardsbiografin är lysande hittills. Barndomsskildringen växlar mellan helvetet och paradiset, med ett underbart fantasifullt språk, inlevelsefullt och fullkomligt osentimentalt. Jag är imponerad. Med tanke på denne mans drogförbrukning genom åren är det förunderligt redan att han fortfarande står upp, över huvud taget minns någonting och ännu mer att han kan berätta med analytisk skärpa och insikt. LÄS DEN!
Något som inte är lika imponerande är Webbverktygens förmåga att räkna. Nu har räkneverket hängt sig igen. Det är inte första gången, men nu struntar jag i det och låter det vara kvar. Det går kanske igång så småningom igen . . .
Hann nästan allt igår, utom skrivarinstallationen, förstås. Advent betyder för vår del, utom alla hyacinter, julrosor och adventsljus, att huset städas ordentligt. Ett rum i taget. Sker alltså en gång om året, antingen det behövs eller inte. Igår avhyste vi en större spindel med nät som bosatt sig bakom soffan. Tur att den inte kilade ut för att hälsa på Kära Dottern när hon var här sist. Hon uppskattar inte dessa våra mångbenta vänner. Till städandet hör också att Huliganen julbad. Skjuter på detta, badandet går väl an - men torkandet!! Han tror att han kan springa sig torr. Sker i full galopp runt i huset. Han har god kondition och kan hålla på länge. Aktsam om möblerna är han inte. Påminner om en tornado, och är precis lika svårstoppad.
Bild: Samma nejlikor som igår, bara mer närgånget. Har gripits av lite för tidig passion för julrött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar