söndag 14 november 2010

Tennissöndag och plommonkakor

Idag blir det spännande tennisfinal i Paribas Masters mellan Söderling och Monfils som oväntat kämpade sig till final. Tur för Söderling, som nog har större chans mot Monfils än mot Federer.
Är idag tvungen att göra plommonkaka. Inhandlade en korg plommon för ett tag sedan. De ser jättegoda ut i affären, men är inte riktigt mogna. Och de mognar inte så bra heller. När de äntligen är mjuka är de redan lite skrynkliga och ärligt talat smakar de inte så mycket. Har prövat både lila plommon och gulröda. Tror de här plommonen har plockats för tidigt och rest för länge. Skulle gärna vilja få tag på "riktiga" plommon, men var? Receptet på plommonkakan har jag redan lagt ut, finns alltså någonstans på bloggen.
Önskar annars att biblioteket hade söndagsöppet. Vill dit och låna fler av Patricia McKillips drömska, vackra historier. En lyrisk värld av magiker, väktare och besittare, där allt kan hända och sagan kommer till liv.
Har tänkt att kakan skall vara klar till tennisfinalen kl 15.00. Foto kommer om den blir snygg. Ni får nöja er med en bukett blommor så länge.
Önskar er en riktigt fin söndag, vi ses i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar