söndag 25 november 2012

Omvända världen

Läser i tidningen (DN) att engelsmännen vill fira svensk jul. De har sett en massa svenska deckare och inspirerats av dem. Svenska kyrkans Lussefirande har fått flyttas till Westminster Abbey och där är det utsålt. Svensk sill och svenska pepparkakor säljer för fullt. Verkligen roligt! Så många engelska deckare som jag läst, sett och inspirerats av. Dock inte när det gäller maten. Det är trädgårdar jag faller för främst. Och det engelska sättet att vara.
Nu vet jag vad som fanns i tant Janes vardagsrum, men det kan jag inte berätta om, ni får läsa själva. Snyggt hoptotad, trevligt skriven deckardebut med definitiv mersmak av Louise Penny. Kom ut på engeska 2005, och hon har jobbat på sedan dess. Hittade så där en 6-7 titlar, två översatta och den tredje kommer i februari. Här gäller det nu att få rätsida på i vilken ordning de är skrivna,  kommer inte att kunna vänta på översättningarna, Bokus levererar.
Idag är det tv och längdskidåkning som gäller och skidskyttet dessutom. Så kul att se och så fint det är med snön! Hos oss störtar regnet ned och det är KALLT och blåsigt! Ni vet inte vad ni går miste om där uppe i norr ;-)
Väntar på nytt avsnitt av The Mentalist också. Tv3, 20.00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar