lördag 10 november 2012

Lördagsmys

Tänker baka lussekatter idag, inspirerad av Pethra i Inredningsbloggen. Har tänkt på lussekatter sedan hon bakade för en vecka sedan. Gissningsvis blir det inte så många kvar efter provsmakningen att det är någon idé att frysa in dem. Mina bakas med ca 150g smör, 2 pkt saffran och kesella. Byter ut en del av sockret mot lite stevia, men helt ok för en diabetiker blir det inte ändå, det är allt det vita mjölet. MEN DET STRUNTAR JAG I!
Guillous Brobyggarna har mycket som talat för sig: Hans beskrivning av byggandet av järnväg i norska fjällen gör dels att man verkligen inser vilken ingenjörsbragd det var (vi talar om början av 1900-talet har), dels hur fantastiskt vackert där är, men också hur absolut livsfarligt det kunde vara, och faktiskt fortfarande är ute i vildmark, även för den vane. Han skriver fint om Tyska Östafrika också, men Norgeskildringen vinner för mig.
Har fått mitt paket med Mo Yans bok om Ximen Nao och hans sju liv. En härligt tjock historia på dryga 600 sidor. Ser fram emot att få börja.
I kväll är det Downton Abbey-dags, kära vänner. En högtidsstund framför tvn.
Bild: Närstudie av en av växterna i vinterkrukan. Har ingen aning om vad det är, men blommorna börjar slå ut så fint.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar