tisdag 18 januari 2011

Hörselvillor

Har drabbats av hörselvillor. Inre röster har man ju hört talas om men detta är inte röster. Det är telefonsignaler. Vaknade av min mobils plinganden, rusade upp, fick tag i telefonen och . . . nix ingen där! Och det var inte så att jag missat samtalet, det var helt enkelt ingen som hade ringt. Oroväckande. Och det är inte första gången. Inre röster är värre, det får jag medge, men inre telefonsignaler känns inte så bra det heller. Tursamt nog är det en ganska fin liten trudelutt, men man vill ju ändå inte ha den pinglande inne i huvudet lite då och då helt omotiverat. Tänker börja med att byta ringsignal. Nästa steg blir väl terapi . . .
Idag blir det The Mentalist på tv. Har missat några avsnitt eftersom den krockade med Desperate Romantics, men den miniserien är dessvärre slut. Är fortfarande helt oförstående till att William Morris framställdes med sådan brist på respekt. Han åstadkom ju faktiskt något bestående - underbara textil- och tapetmönster, det fantastiska Red House, han deltog i grundadet av National Trust och engelska Socialistpartiet, skrev massor - hans böcker lär ha haft inflytande på C. S. Lewis och hans Narniaserie bl a. Mm, mm. Kräver hans upprättelse!
Idag ligger jag hemma och läser vidare på Marian Kayes. Det regnar och inte ens Hamlet vill ut. I morgon skall jag till Göteborg och hjälpa dottern välja tapeter. Vi startar på Engelska Tapetmagasinet. Tror tyvärr inte hon tänker köpa Morris-mönstrade, faktiskt riktigt trendiga just nu, men man kan ju alltid få titta på dem.
Bild: Jajamensan, fler tulpaner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar