måndag 31 januari 2011

Måndag i Göteborg

Grå och småkall måndag, men att gå runt i Göteborg är alltid roligt. Särskilt på måndagar, det är så lite folk på sta'n då. Hann fika med annars ständigt upptagen vännina från mitt härliga förflutna som ensamstående mamma i den fantastiska föreningen Vardagsföräldrar. Väldigt trevligt. Vill i sammanhanget nämna att Condeco också har lakosfria (och sockerfria) muffins. Med hallon och vallmofrön. De var inte direkt paradiska, men klart godkända.
Svt1 bjöd igår på det bästa program jag sett på evigheter: En ny Sherlock Holmes. Mycket lyckat förlagd till nutid, perfekt casting (som alltid i brittiska serier. Dr Watson (Martin Freeman) är förbluffande lik en ung Gösta Ekman, och Sherlock själv (Benedict Cumberbatch) är perfekt) och vilka repliker! Underbart. För den som missade och orkar hålla sig uppe finns repris idag kl 23.00. Tre avsnitt inspelade, går på söndagar, kanal som ovan kl 21.00. Gjorde stor succe i Storbritannien när den gick i somras. Fler avsnitt planerade. Extra roligt för den som kan sin Sherlock, och vi är gissningsvis ganska många. Har till och med varit hemma hos mr Holmes och dr WatsonBaker Street, men det är länge sedan nu. Då stod en till Sherlock Holmes utklädd gentleman och tog emot vid tunnelbanehållplatsen.
Tragglar vidare på Den först hustrun. Därav rosorna som får representera Tudor. Den här boken är inte min favorit i serien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar