tisdag 11 januari 2011

Idag serveras:

husets favoritpannkakor. Vi har mulet och grått här nere i Falkenberg, Käre Maken är sjuk och jag känner mig sympatiförkyld. Det behövs något att piggga upp sig med, och pannkakor är inte dumt. Jag har säkert lagt ut receptet förr. Här kommer det igen för säkerhets skull:


Goda nyttiga pannkakor, med havregryn
4 ägg
1½ dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
½ dl havregryn
6 dl mjölk
en liten klick smör
½ tsk salt
1 tsk honung
1 tsk vaniljsocker
Vispa ägg tillsammands med mjölken, lägg i mjölet och havren och vispa ordentligt. Smällt sedan smör, och häll i det i smeten, häll i honungen saltet och vaniljsockret. Lägg in smeten i kylen och låt stå där i minst tio minuter. Ta sedan fram smeten och stek den.
Här i huset äter vi dem med vispad grädde och sylt, så så värst nyttiga blir de nog inte. Men JÄTTEGODA! Receptet är till fyra personer, vi delar lätt upp det på två.
Idag är det sista avsnittet av Desperate Romantics, en serie jag verkligen har gillat, god underhållning och man får dessutom se lite konst. En bra kombination. Castingen är som vanligt i engelska serier otroligt bra. Den olidlige Rossetti är till och med porträttlik. Verklighetens dramatik överträffar för en gångs skull diktens, men i tv-serien är allt så komprimerat. I själva verket tog det 10 år innan Rossetti och Lizzie gifte sig. Då var hon så sjuk att hon fick bäras till kyrkan. Obs att det var OERHÖRT romantiskt att vara sjuk på 1800-talet. Tråkigt att detta mode inte stått sig, där har jag några poäng.
Bild: En blek sådan på Hamlet. Han säger att han inte fått vara med på länge, och att det är stor skam när det nu finns en så stilig hund i huset. Han beklagar också att han inte fick några pannkakor, trots mycket vackert tiggande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar