söndag 30 januari 2011

ZZZZöndag

Det blir latmanssöndag här idag. Käre Maken sitter redan framför tvn och ser tennisfinalen i Australian Open. Jag väntar på att klockan skall bli 15 och konståknings-EM skall ha sin uppvisning (svt2). Min store favorit som tyvärr slutade förra säsongen, Stephane Lambiel, skall vara med. Fantastiska piruetter, underbar skridskoåkning, lysande närvaro och uttryck, värdelös på hopp. Ska bli så roligt!
Läser vidare på Den första hustrun. Undrar vad Philippa Gregory har för belägg för sin historia här? Hon brukar skriva vad som är sant och vad som är henns saga i slutet av boken, men jag vill inte läsa i förväg. Kanske ger hon Catalina det liv hon borde ha haft, som Doris Lessing gör när hon skriver om sina föräldrar och ger dem helt andra (och mycket lyckligare) liv än de egentligen hade. Väldigt snällt, faktiskt. En kärleksgärning. Underhållande är det i alla fall. Väntar på Philippa Gregorys bok om Den Röda Drottningen, som gissningsvis är Henry VIIIs farmor, en minst sagt viljestark, men kanske inte helt sympatisk kvinna.
Har nu ny idol. Kompositören Steve Reich, vars verk så virtuost framförs i repris 14.00 på svt2 idag. Glasklart, klockrent, märkligt och underbart! Skall kolla upp honom och framförallt musikerna lite till.
Bild: Äntligen en anständig bild på de lila bollarna, men de är ju fortfarande blå!!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar