tisdag 21 februari 2012

Clarion Hotel Post forts. Konsten.

Vad fick då Sune Nordgren för de 20 miljonerna? En hel del skulle det visa sig. Förutom de lysande (på mer än ett sätt) gubbarna på Drottningtorget, bl a dessa stiliga pjäser till vänster. Här är det bladguld och -silver som gäller.
Det finns ganska många anspelningar på hotellets förflutna, bl a en bild på det stora postsorteringsrummet som verkligen gjorde att man tänkte till. Vid slutet av 1800-talet hade posten åtminstone i Stockholm 160 postlådor som tömdes 8 gånger om dagen, vet inte hur det var i Göteborg, men det bör ha varit något liknande.
 Körsbärshjärtan utförda med rosor finns på 13:e våningen, där det också finns pool och soldäck. Inte så attraktivt när vi var där, det regnade vertikalt, ett välkänt göteborgsfenomen.
Det är ju Hotel Post . . .
Vad är det här? undrar ni säkert. Det gör jag också.
Nå, vi var ganska sena till frukosten, och kära ni, det var alla andra också. Buffén var verkligen jättefin, särskilt med tanke på att frukosten serveras från kl 7 även lördagar, men - SÅÅÅ MYCKET FOLK! Det är den svaga punkten. Det blir inte så jättetrevligt när det är så många som skall äta så att det är svårt att få sittplats. Får - trots den höga kvaliteten på maten -  något av skolmatsal över sig. Måste ge en eloge till de kockar som gjort underbar äggröra och - framför allt - åstadkommit berg av ljuvligt knaperstekt bacon. Det fanns anslag om att bästa  för dem som ville ha det lite lugnare omkring sig är att gå ner till frukosten så tidigt som möjligt. Det hade jag gärna gjort, men vi var inte på hotellet förrän efter midnatt och man behöver ju faktiskt sova också. Nästa gång, kanske.
Bilden med de flygande minorna? är från ett rum som kallades Vinterträdgården. Det fattas ännu en del träd, det på bilden var det enda jag såg, men de kanske kommer.
Borde haft med en bild på gubbarna på torget, men vädret satte käppar i hjulet. Den bilden kommer någon annan dag. Vill här tillägga att det faktiskt inte var så uppseendeväckande dyrt, och hotellet är - framför allt -  ROLIGT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar