Havrekakor
Fick plötsligt lust att göra havrekakor, och eftersom jag inte lyckades hitta receptet i bloggen kommer det här en gång till: Det blir 16-20 ganska stora kakor, men 10min är lite för kort tid, åtminstone i min ugn.
-------------
Det här med sötinet är inte helt 100%, tänker minska totala mängden sötningsmedel i nästa försök och kanske ta en tredjedel råsocker i stället, alltså: 1/3 dl råsocker, 1/3 dl sötin, 1/3 dl canderel. + ca 1 dl russin, obs ekologiska. Det måste finnas ett skäl till att hundar blir förgiftade av russin och vindruvor.
Ingredienser
- 125 g smör
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 dl hasselnötter
- 3 ½ dl havregryn
- 1 dl sötin + 1/2 dl canderel
- ¾ tsk bikarbonat
- 1 msk gräddfil
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör matfett och socker poröst.
- Hacka nötterna och blanda ner dem i smeten.
- Rör bikarbonat och gräddfil och blanda ner i smeten.
- Rör i övriga ingredienser.
- Rulla bollar, ca en msk smet
- Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt.
- Tryck till med en gaffel.
- Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar