måndag 27 februari 2012

Havrekakor

Fick plötsligt lust att göra havrekakor, och eftersom jag inte lyckades hitta receptet i bloggen kommer det här en gång till: Det blir 16-20 ganska stora kakor, men 10min är lite för kort tid, åtminstone i min ugn. 

-------------

Det här med  sötinet är inte helt 100%, tänker minska totala mängden sötningsmedel i nästa försök och kanske ta en tredjedel råsocker i stället, alltså: 1/3 dl råsocker, 1/3 dl sötin, 1/3 dl canderel. + ca 1 dl russin, obs ekologiska. Det måste finnas ett skäl till att hundar blir förgiftade av russin och vindruvor.

Ingredienser 

  • 125 g smör
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl hasselnötter
  • 3 ½ dl havregryn
  • 1  dl sötin + 1/2 dl canderel
  • ¾ tsk bikarbonat
  • 1 msk gräddfil

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör matfett och socker poröst.
  3. Hacka nötterna och blanda ner dem i smeten.
  4. Rör bikarbonat och gräddfil och blanda ner i smeten.
  5. Rör i övriga ingredienser.
  6. Rulla bollar, ca en msk smet
  7. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt.
  8. Tryck till med en gaffel.
  9. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar